Hozzávalók:
1 kg csirkecomb, szárny, mell (esetleg vegyesen)
Oliva olaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paprika, 1 db
paradicsom
só vagy ételízesítő ízlés szerint
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál Majoránna
A hagymát apróra vágjuk, és olajonüvegesre pároljuk. Mielőtt erősebben pirulni kezdene, lehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával, jól átforgatjuk a hagymát. Beletesszük a csirke darabokat, kevés vizet öntünk rá, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróbb darabokra vágott paradicsomot, borsozzuk, megsózzuk, ízesítjük. Fedő alatt készre főzzük.A végén 12%-os tejfölt öntünk rá és még 5 percig forraljuk vele.
Tálalhatjuk update tésztával vagy készíthetünk hozzá update lisztből nokedlit: 1db tojás felverek, adok hozzá 2 evőkanál vizet és annyi lisztet teszek, amennyit felvesz (kb. 2-3 evőkanál MM és teljes kiőrlésű liszt keveréke - tojás nagyságától függően). Forrásban lévő vízbe szaggatom és pár perc alatt készre főzöm.
Szia! Mennyi ideig kell főzni? Bocsi a buta kérdésért, de nem vagyok gyakorlott a konyhában...
VálaszTörlésCsirke függő, míg puha nem lesz a husi! A combon làtszik, felcsúszik a bőr a csontról, a szàrnyàn is. Kb. 40-70 perc közt vàltozik a főzés ideje, mondom csirke függő! :) Ha zuzàt is teszel bele, azt tedd a hússal, a màjàt később az hamar megfö, kb. 10 perc!
TörlésKöszönöm! Csirkemellel hipp-hopp megvan, csirkeszárnnyal vhogy nem akar sikerülni. :(
VálaszTörlés