2012. december 12., szerda

Gombapörkölt



Hozzávalók:

500 g csiperkegomba
1 fej hagyma
1 e.k. Olíva olaj
2 kiskanál piros paprika
2 kiskanál bors
2 kiskanál majoranna
1 kiskanál só
2dl tejföl
2 e.k. update liszt

A kockára vágott hagymát Olíva olajon üvegesre pároljuk, pici vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűztől és meghintjük piros paprikával, borssal és átforgatjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és összeforgatjuk a paprikás hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt 20-25 percig főzzük. Mikor megpuhult meghintjük majoránnával.
Végül behabarjuk: A tejfölt kikeverem 2 e.k. update liszttel és a sóval, majd szedek hozzá forró levet a pörköltről, simára keverem és szűrőn keresztül a pörkölthöz adom. Még forralok rajta egyet és kész is. Update tésztával tálalom, de készíthetünk hozzá update lisztből nokedlit is. :)

Megjegyzés: Nekem sok lé maradt a gombán, azért tettem 2 e.k. lisztet a tejfölbe. Ha valakinek jól elfő róla a víz, akkor elég 1 e.k. is, vagy akár csak simán a tejföl. Nekem 2 e.k. liszttel lett tökéletes az állaga. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése