2012. december 9., vasárnap

Meggyes-diós muffin



Hozzávalók: 
1 tk fahéj
6 evőkanál édesítő,
1 teáskanál sütőpor
3 db tojás
30 dkg dw -50%-os liszt vagy update liszt (MM+tk fele-fele arányban)
3,5 dl tej
1 evőkanál natúr kakaópor
250 g vaj
40 dkg meggy
10-20 dkg dió

Elkészítése:
A meggyek magjait kivesszük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat és az édesítőt kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a tejet. Ezután hozzáadjuk a lisztes masszát. A masszába tesszük a meggyet, majd muffin formákba adagoljuk, és megszórjuk fahéjjal-édesítővel és 1-2 szem diót teszünk bele.
190 fokon előmelegített sütőben 15-20 perc alatt arany barnára sütjük. 



1 megjegyzés: