2012. december 23., vasárnap

Töltött káposzta



Hozzávalók

1kg savanyított káposzta
1 fej káposzta (vagy savanyított haraszt)
fél kg darált hús
2 e.k. zabpehely
1 db tojás
Fűszerek: bors, fokhagyma, piros paprika, kömény, babérlevél

A fej káposztát harasztokra bontom és megfőzöm, kb. fél óra alatt.
A húst fűszerezem: fokhagyma, piros paprika, bors. Az 1db tojással és a 2 e.k. zabpehellyel összedolgozom, gombócokat formálok, és a harasztokba töltöm.
A savanyított káposztát átmosom. A felét az edény aljára teszem, rá a gombócok, szemes bors, kicsi kömény, 4db babérlevél és befedem a maradék káposztával. felöntöm vízzel, megszórom piros paprikával és készre főzöm.

Főzési idő kb. 150 perc

Tálaláskor tejfölt teszek a tetejére.



2 megjegyzés:

  1. Szia, mennyi vizet öntök rá? Pont ellepje? Köszi

    VálaszTörlés
  2. Nem, olyan sokat nem szoktam, először csak annyit, hogy félig ellepje. aztán ha szükségesnek látom időközben pótolom ;)

    VálaszTörlés