2012. december 11., kedd

Twix



Hozzávalók:

Tészta:
20 dkg dw -50%-os liszt (vagy más ch csökkentett liszt pl. update liszt)
12,5 dkg light növényi zsiradék/ linessa light sajtkrém /teavaj vagy kókuszzsír
½ e.k. 1,5%-os tejföl vagy pilos 0,1%-os joghurt (esetleg kefír)
1 kávéskanál sütőpor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk és 160 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Én sütőpapíron nyújtottam ki, hogy ne legyen gond azzal, ha esetleg törik vagy szakad a tészta.

Krém:
3dl tej
1 cs. karamellás pudingpor (cukormentes)
4 e.k. por édesítő

A pudingport a tejjel, édesítővel keményebbre főzzük. A kihűlt krémet a kihűlt tésztalapra simítjuk.
Tehetünk bele cukormentes karamellát is (Sparban kapható, vagy update változata is létezik)

Máz:
½ e.k. teavajon vagy kókuszzsíron 1 e.k. Szerencsi, natúr kakaóport olvasztottam, majd 2 e.k. tejjel simára kevertem.

Ha valakinek van türelme akkor csíkokra vághatja a karamellás lapot és egyenként a csokiba mártogathatja az igazi Twix hatás kedvéért. Én egyszerűen csak a tetejére kentem a mázat.



2 megjegyzés:

  1. Fantasztikusak a receptjeid, úgy örülök, hogy megtaláltam az oldalad! Köszönöm, hogy megosztod őket velünk!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm! örülök, hogy tetszik :)

    VálaszTörlés