Hozzávalók:
30dkg dw -50%-os liszt vagy vagy update liszt (MM+tk)
0.5 dl olíva olaj,
6
evőkanál édesítőpor,
1 db élesztő (friss),
1,5 dl langyos tej,
2tojás sárgája,
½
cs. update vaníliás xilit
+1 e.k. kakaópor
+1 kupak rum aroma
+1 e.k. édesítő
A tészta hozzávalóit összegyúrtam. Az élesztőt nem futtattam, csak belemorzsoltam a langyos tejbe. Kettévettem a tésztát és a felébe beledolgoztam a +1 e.k. kakaóport, édesítőt, rum aromát és a tejet.
Egy óra alatt szépen megkelt. Azt vettem észre, hogy attól függetlenül, hogy nem futtatom az élesztőt, ha a folyadék hőmérsékletét jól eltalálom (se nem túl meleg, se nem túl hideg), akkor szépen megkel a tészta cukor hiányában is.
Végül megkentem tojásfehérjével és 200 fokon 25 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése