2012. december 9., vasárnap

Paprikás csirke



Hozzávalók:

1 kg csirkecomb, szárny, mell (esetleg vegyesen)
Oliva olaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paprika, 1 db paradicsom
só vagy ételízesítő ízlés szerint
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál Majoránna


A hagymát apróra vágjuk, és olajonüvegesre pároljuk. Mielőtt erősebben pirulni kezdene, lehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával, jól átforgatjuk a hagymát. Beletesszük a csirke darabokat, kevés vizet öntünk rá, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróbb darabokra vágott paradicsomot, borsozzuk, megsózzuk, ízesítjük. Fedő alatt készre főzzük.A végén 12%-os tejfölt öntünk rá és még 5 percig forraljuk vele.

Tálalhatjuk update tésztával vagy készíthetünk hozzá update lisztből nokedlit: 1db tojás felverek, adok hozzá 2 evőkanál vizet és annyi lisztet teszek, amennyit felvesz (kb. 2-3 evőkanál MM és teljes kiőrlésű liszt keveréke - tojás nagyságától függően). Forrásban lévő vízbe szaggatom és pár perc alatt készre főzöm.






3 megjegyzés:

  1. Szia! Mennyi ideig kell főzni? Bocsi a buta kérdésért, de nem vagyok gyakorlott a konyhában...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csirke függő, míg puha nem lesz a husi! A combon làtszik, felcsúszik a bőr a csontról, a szàrnyàn is. Kb. 40-70 perc közt vàltozik a főzés ideje, mondom csirke függő! :) Ha zuzàt is teszel bele, azt tedd a hússal, a màjàt később az hamar megfö, kb. 10 perc!

      Törlés
  2. Köszönöm! Csirkemellel hipp-hopp megvan, csirkeszárnnyal vhogy nem akar sikerülni. :(

    VálaszTörlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...