2012. december 9., vasárnap

Székelykáposzta



Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta
50 dkg kockázott hús (csirkemell, sertéscomb, pulykamell/comb ízlés szerint)
1 fej hagyma
pirospaprika
kömény
2-3 db babérlevél
bors
12%-os tejföl

 
Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük és kis Olíva olajon üvegesre pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, belerakjuk a húst, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Puhára pároljuk kis lángon a húst, fűszerezzük. Eközben a káposztát átmossuk vízzel, és kinyomkodjuk. A puha, lédús húsra köményt szórunk, majd összekeverjük a káposztával, beletesszük a babérlevelet is. Közepes lángon készre főzzük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése