2012. december 9., vasárnap

Sült, bolognai ragus penne tészta



Elkészítjük a bolognai szószt*, majd a kifőzött dw vagy u1 penne tésztával összekeverjük. Tepsibe tesszük, a tetejére sajtot teszünk és addig sütjük, míg a sajt megolvad, szép piros lesz.


*Hozzávalók:


30 dkg darált sovány vagy sertéshús
 egy nagy fej hagyma
pici Oliva olaj
4-5 db szép nagy paradicsom
 bazsalikom
oregánó
egy kis pirospaprika
pici só
2-3 kanál paradicsompüré (cukormentes) (helyettesíthető update ketchuppal is)

A hagymát felkockázom, pici Oliva olajon megpuhítom, ráöntök 2-3 dl vizet, beleteszem a húst, a megpucolt, felvágott paradicsomot, a fűszereket. Mikor kész a hús beleteszem az update ketchupot vagy a paradicsompürét is és összeforralom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése