2012. december 7., péntek

Zöldborsó főzelék



Hozzávalók:

1kg kifejtett zöldborsó, víz, só, 1 evőkanál update 1es liszt vagy dw liszt vagy 30g étkezési keményítő, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 evőkanál 10 vagy 12%os tejföl.

Elkészítés: a borsót annyi vízzel tesszük oda főni, amennyi ellepi, picit megsózzuk, puhára főzzük. Közben másik lábosban vékony rántást (kevés liszttel: kb. 1 evőkanál) készítünk, ízlés szerint őrölt paprikával ízesíthetjük. A megfőtt borsót levével együtt a rántáshoz öntjük, összefőzzük, sóval ízesítjük és az 1-2dl tejföllel is összeforraljuk.

A fent leírtak alapján az egész lábas főzelék tápértéke:
1174 kalória
71g fehérje
183,5g szénhidrát
10g zsír






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése