2012. december 13., csütörtök

Húsleves



Hozzávalók:

500 g sertéslapocka
Húsleves csirkecsomag (farhát, nyak, szárny, máj, mell)
Zöldségek: Zeller, petrezselyem, sárgarépa, karfiol, karalábé, kelkáposzta, 1 fej hagyma egészben – mennyiség ízlés szerint. Én sok karfiolt és sárgarépát teszek bele, mert úgy szeretem. Aki szereti, tehet bele burgonyát is, ezt én most kihagytam.
Natúr ételízesítő
Egész bors kb. 5-8 szem
Kiskanál kömény

Elkészítés:
A sertéslapockát felteszem főni hideg vízben, lassú tűzön, majd amikor felforrt leszedem a habját a levesnek és hozzáteszem a csirke húsokat. Közben a keletkező habokat újra leszedem. Fűszerezem a levest: bors, ételízesítő, só, kicsi kömény. Így főzöm 60 percig, majd beleteszem a zöldségeket és addig főzöm a levest, míg az összes zöldség puhára fő. Kb. 30 perc.

Update levestésztával tálaljuk. 
Én nem szoktam bele tésztát tenni, csak zöldséggel és hússal fogyasztom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése