Hozzávalók:
50 dkg Darált pulykacomb vagy sertéshús fűszerezve: sok fokhagyma, piros paprika, bors, pici só. A darált húst 20 gramm Dia-wellness panírmorzsával (vagy zabkorpával) és 1 db tojással összegyúrom, kicsi gömböket tepsibe, sütőpapírra helyezek. Letakarom fóliával, 35 percig 200 fokon így sütöm, majd leveszem a fóliát és még pirítom addig, míg olyan nem lesz a színe, mint a "hagyományos" fasírtnak, ez kb. 25 percet jelent. Nagyon finom tepsiben sütve, sok zsír kisül így belőle, sokkal egészségesebb, mint a "hagyományos" fasírt. És nem mellesleg a konyhában sem lesz olaj szag :D
Az egész adag adatai: (sertéshúsból)
948 kalória
114g fehérje
13,9g szénhidrát
47,5g zsír
Kb. 20-25 db jön ki ebből, attól függ, mekkora golyókat formálunk.
Ha 20db lesz akkor 1db 47,4 kalóriát, 5,7g fehérjét, 0,7g szénhidrátot és 2,4g zsírt tartalmaz.
Ma én is megcsináltam ezeket az isteni fasírtokat. Nagyon jó ötlet a sütőben való sütés. Én muffin formákba raktam a gömböcöket, és valami fenséges. Köszi az ötletet Réka. Ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki, és utána már soha nem akarja megsütni olajban. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett. Nagyon jó ötlet a muffin formás megoldás is :D Teljesen felesleges szerintem olajban sütni, hisz sertés húsból készítjük általában, ami zsírosabb, így a sütőben szépen kisül belőle a nagyja. Száraz azonban nem lesz, pont jó és isteni finom :)
VálaszTörlésÉn is elkészítettem ma! Köszönöm a receptet, nagyon ízlett a sali mellé! :))
VálaszTörlésA zabkorpát ki lehet belőle hagyni?
VálaszTörlésA zabkorpa nagyon jó szénhidrát, érdemes azt az 1 e.k.-t beletenni ;) nem tudom, hogy ha kihagyod, lehet szétesik. még nem próbáltam úgy. Egyébként ízre - ha azzal lenne gond - nem érezni benne, nálunk mindenki szereti így. Nem sok van benne, így nem érződik az íze, fel sem tűnt senkinek ;)
VálaszTörlésKöszönöm!!!!!!!!!
VálaszTörlésremélem ízlik ;)
Törlés