2012. december 9., vasárnap

Zöldborsós, sonkás, sajtos update spagetti



Hozzávalók:

- 5-6 szelet sonka (update vagy Füstölt pulykamell sonka, 97%-os hústartalmú, Lidl-s)
- sajt
- 2 marék zöldborsó
- 1 kispohár 12%-ostejföl
- 2 e.k. Tolle light sajtkrém
- fűszerek: só, bors, piros paprika, fokhagyma-granulátum, pici majoránna
- 1 csomag u1 spagetti

Elkészítés:
 
A sonkát megpirítom, majd hozzáadok 2 evőkanál tejfölt és 2 evőkanál Tolle light sajtkrémet. Fűszerezem: bors, fokhagyma-granulátum, pirospaprika, majoránna. Közben a fagyasztott borsót mikróban 1 percig lefedve párolom, majd a sonkás szószhoz adom, pár percig még együtt rotyog. A tésztát kifőzőm és összekeverem a szósszal. Tűzálló tálba teszem, a tetejét megpakolom u1 szeletelt sajttal és 220 fokon addig sütöm, míg a sajt szépen rápirul. Tálaláskor még tejfölt teszek rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése