Almás sütemény 2018
Hozzávalók:
A receptjeimben felhasznált alapanyagokat itt tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;)
Tészta:
10dkg dw -50%os liszt
2db tojás sárgája
150g krémes Aldi new lifestyle natúr krémtúró
DW 1:4 Édesítő (ízlés szerint)
1/3 cs. sütőpor
Vanília aroma
1 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj
0,5 dl víz
A tészta hozzávalóit kanállal jól összedolgozzuk, és olajspray-vel kifújt kör alakú szilikon formába simítjuk. Majd rátesszük az almás tölteléket:
500g reszelt alma fahéjjal és édesítővel párolva
200 fokon 20percig sütjük.
Közben DW 1:4 édesítővel és egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 20 perc az alma felé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Az általam használt alapanyagokkal összesen: 800 kalória, 60g fehérje, 80g ch és 20g zsír
A receptjeimben felhasznált alapanyagokat itt tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;)
Tészta:
10dkg dw -50%os liszt
2db tojás sárgája
150g krémes Aldi new lifestyle natúr krémtúró
DW 1:4 Édesítő (ízlés szerint)
1/3 cs. sütőpor
Vanília aroma
1 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj
0,5 dl víz
A tészta hozzávalóit kanállal jól összedolgozzuk, és olajspray-vel kifújt kör alakú szilikon formába simítjuk. Majd rátesszük az almás tölteléket:
500g reszelt alma fahéjjal és édesítővel párolva
200 fokon 20percig sütjük.
Közben DW 1:4 édesítővel és egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 20 perc az alma felé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Az általam használt alapanyagokkal összesen: 800 kalória, 60g fehérje, 80g ch és 20g zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése