2012. december 7., péntek

Palacsinta 1.


Lekváros, túrós u1 palacsinta

10 evőkanál lisztből készítettem (MM+teljes kiőrlésű 50-50%) , 1db tojás, fél dl olaj, 1,5 dl ásványvíz és annyi tej, hogy jó legyen az állaga (a tejet nem mértem).Szépen lehetett sütni, nem szakadt a tészta. Kicsit sűrűbbre kell hagyni, mint a sima liszteset és tökéletes lesz ez a finomság ;) Menet közben még löttyintettem bele egy-egy kortynyi tejet, mert úgy vettem észre, hogy idővel sűrűsödött kicsit.




12 megjegyzés:

  1. Éppen most sütöm a palacsintát, nagyon finom. Kívül ropogós, belül puha! Sokáig gondolkodtam rajta hogy megcsináljam-e ugyanis sokan panaszkodtak hogy nem tudnak ud palacsintát csinálni, mert szakad, stb, stb. Hát én örülök hogy a te receptedet próbáltam meg először. Köszi

    VálaszTörlés
  2. Master Mix, update termék, szénhidrát csökkentés céljából kell fele-fele arányban keverni sima liszttel vagy pl. teljes kiőrlésűvel ;)

    VálaszTörlés
  3. Szőke D. Szilvi2013. február 28. 6:33

    Szia Réka :) Melyik palacsintádat ajánlod jobban, mi a kettő között a különbség? Köszi

    VálaszTörlés
  4. Mind a kettővel könnyű dolgozni, visszajelzések alapján ezt többen kipróbálták és eddig mindenkinek bevált ;)

    VálaszTörlés
  5. Szia Réka!
    Nekem már a Norbi Low Carb van itthon abból is 10 evőkanál a mérce. Én már nem szoktam kevergetni a liszteket. Köszi előre is.

    VálaszTörlés
  6. Igen, abból is ;) csak én az MM-t itthon egy liszttartó dobozban összekeverem és úgy mérem ki a 10 e.k. lisztet. Ha már a bekevertet veszed akkor ahhoz nem kell semmi ;)

    VálaszTörlés
  7. Tegnap kipróbáltam DW lisztből, ugyanezekkel az arányokkal és nagyon jól sikerült!

    VálaszTörlés
  8. Hát sajnos nekem nem sikerült így sem, pedig ma még egy palacsintasütőt is beszereztem hozzá... Nem kell véletlenül állni hagyni sütés előtt? Az "annyi tej kell, hogy jó legyen az állaga" az mit jelent pontosan? Amikor sűrűbbre hagytam, akkor darabos lett, nem tudtam megfordítani, amikor löttyintettem még bele tejet, akkor meg szétszakadt, képtelen voltam megfordítani. :( Ez egyébként hány adag palacsinta? Nekem olyan kevésnek tűnt a mennyiség. Help, plíz! :)

    VálaszTörlés
  9. A tejet nem mértem sajnos. Sokáig szemmértékkel dolgoztam. azóta mérek pontosan, mióta van ez a blog, de ez a recept még azelőtti... A szakadás nálam is előfordult. Egyébként én már régóta a Diawell palacsintaport használom, amiből tökéletes lesz a palacsinta, csak ajánlani tudom Mindenkinek.

    VálaszTörlés
  10. Oké, köszi, megnézem majd. :)

    VálaszTörlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...