Hozzávalók:
50 dkg dw -50%-os liszt vagy update liszt,
2 dkg élesztő,
25 dkg vaj
15-20 dkg reszelt sajt (a tésztába)
1
dl tejföl,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,
fél dl tej,
egy
csipet édesítő.
A kenéshez 1 db tojás, vagy a megmaradt tojásfehérjék.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben morzsolom (cukor hiányában
nem fut fel :D de szétmállik), hozzákeverem az összes többi
hozzávalóhoz. 2 órát pihentetjük, kiszaggatjuk, megkenjük, megszórjuk még plusz reszelt sajttal és 180 fokon arany
barnára sütjük.
Kedves Réka! Megsütöttem, és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésSzia Réka! Karácsonyra szeretném megsütni ezt a pogit, és csak annyi kérdésem lenne, hogy jó kis puha pogi lesz, vagy inkább a "keményebb" verzió? És ha puha, akkor meddig marad puha? :)
VálaszTörlésKöszönöm a választ: Alina
Hát nem kaptam választ a kérdésemre... Így jártam... köszönöm :(
VálaszTörlésMert nem láttam a kérdést...ne haragudj. Puha pogácsa lesz, nálunk 1 nap alatt elfogyott :D
TörlésEz nagyon fincsi,kipróbáltam.Köszönöm.:)
VálaszTörlésÉn köszönöm, hogy a blogomra esett a választásod :) Egészségedre :)
TörlésKedves Réka!Imádom ezt a receptet,de sajnos nincs itthon friss élesztőm.Szerinted szárítottból is el lehet készíteni?Köszönöm a válaszodat.
VálaszTörlésKedves Ágnes! igen, jó hozzá, mostanában csak szárítottat használok, mert az mindig van itthon :)
TörlésKöszönöm,ehhez a mennyiséghez mennyit teszel?
Törlésahogy rá van írva a szárítottra, mennyi liszthez elég, mikor milyet veszek, de fél kg-hoz általában fél-1 tasak megy :)
TörlésKöszönöm szépen a segítséget.:)
TörlésSziasztok..ugye melegben pihen a tészta?😶
VálaszTörlésigen, meleg helyen :)
TörlésSzia! Nekem nagyon morzsalékos lett a tészta a pihentetés előtt. Ez normális vagy valamit rosszul csináltam?
VálaszTörlésSzia. ha pontosan mértél akkor nem tudom mi lehet a gond. a leírtak alapján, ezekkel az alapanyagokkal nekem mindig tökéletes lett eddig.
TörlésSzia! Milyen vastagra kell nyújtani a tésztát?
VálaszTörlés