Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg -50%-os Dia-wellness liszt
- 25 dkg teavaj vagy light vaj
- 5-6 e.k. Dia-wellness 1:4 édesítő
- Csipet só
- 1,5 dl tejföl
- 2dkg élesztő
- 1 db tojás
- +1db tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóit
összedolgozzuk, 4 cipót formálunk és Folpackban egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap
téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük baracklekvárral (elhagyható), majd megtöltjük
a diós vagy mákos töltelékkel. Feltekerjük. Először a tojás sárgájával kenjük
meg a bejgliket, majd mikor az rászikkadt átkenjük a tojás fehérjével is. Hagyjuk,
hogy az is rászikkadjon. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.
Töltelék:
Diós: 25 dkg
darált diót édesítőporral és tejjel felfőzök
Mákos: 25 dkg
darált mákot édesítőporral és vízzel felfőzök, majd egy fél citrom levét
belefacsarom a mákos masszába.
Szia! Az élesztőt nem kell felfuttatni? Köszönöm :)
VálaszTörlésÉn nem szoktam, mert cukor hiányában úgysem fut fel. :D Viszont dw liszttel így is megkel ;)
VálaszTörlésOkés, köszönöm szépen :)
VálaszTörlésSzia Réka!
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem,hogy a lidlbe vettem márkázott vajat, azt is bele rakhatom a sütibe?
Előre is köszönöm válaszodat!
Szilvi
Kedves Szilvi!
VálaszTörlésIgen, természetesen az is jó hozzá :)
Köszönöm szépen a gyors válaszodat :)
VálaszTörlésEz lesz az első bejgli készítésem, úgyhogy nagyon izgulok, szoríts nekem, hogy jól sikerüljön :)
Szuper az oldal, sütöttem már a te receptjeid alapján és isteniek :)
Szilvi
ha negyedelem az anyagokat, mert egy bejglit szeretnék csinálni úgy is jó lesz?:$
VálaszTörlésIgen, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog :)
TörlésSzia Réka! A töltelékbe mennyi édesítőt teszel?? ☺
VálaszTörlés