2018. október 14., vasárnap

Káposzta főzelék

Hozzávalók (2 adaghoz)

200g csirkemell
300g káposzta (fejes káposzta, felcsíkozva/kockázva)
1 db paradicsom
1 kis hagyma
1 kis db paprika

bors
piros paprika
ételízesítő

150g Pilos 1,4%-os natúr joghurt

A hagymát, paradicsomot és a paprikát felaprítjuk és kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, a fűszereket és jól összekeverjük. Végül a felaprított káposztát is hozzáadjuk, és annyi vizet hogy épp ellepje. Együtt készre főzzük (kb 30-40perc). Mikor kész lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverjük a joghurtot.
(Ha sok víz maradna a végén akkor dw -50%os liszttel sűríthetjük még a főzeléket a joghurttal jól elkeverve, de ízlés szerint rántást is tehetünk rá. Nekem így simán, csak joghurttal lett tökéletes az állaga :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...