2018. október 14., vasárnap

Lecsós csirkemáj

Hozzávalók: (1-2 adaghoz)

200g csirkemáj
Oliva olaj vagy kókuszzsír a hús alá
1 nagyobb vöröshagyma
2db paradicsom
1db paprika
tetszőleges mennyiségű pirospaprika (1-2 kk)

bors


Elkészítés:

A májat felcsíkozzuk. A vöröshagymát is felszeleteljük és Olíva olajon vagy kókuszzsíron megpároljuk. Ha jó a hagyma, lehúzzuk a tűzről, teszünk rá piros paprikát, átforgatjuk, majd beletesszük felszeletelt paprikát, paradicsomot és lecsós alapot készítünk. Kb 10 perc múlva hozzáadjuk a májat, kicsi sót, borsot és együtt készre főzzük.. Fedő alatt kb. 250 percig  főzzük, ha szükséges egy kis vizet öntünk rá. Én sült karalábé kockákkal tálaltam melynek az elkészítése szintén megtalálható a blogon a "Köret ötletek" között :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...