2014. augusztus 16., szombat

DW Reform kakaós csiga

Hozzávalók:

Tészta:
25dkg -50%-os diawell liszt
1 csapott e.k. sikér
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába)

Töltelék:
10g natúr, zsírszegény kakaó (Szerencsi)
Édesítő ízlés szerint

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megszórjuk az édesítős kakaóporral, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés vége előtt megspricceljük tejjel, így puha marad a tészta. Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből 16db kisebb kakaós csiga lett.

1db-ban 65,7 kalória, 5g fehérje, 5,95g szénhidrát és 1,5g zsír van.




7 megjegyzés:

  1. szia.Tegnap próbálkoztam a sütéssel de sajna nem kelt meg a tészta a kétszeresére.Pedig mindent úgy csináltam ahogy te írtad és több mint egy órán keresztül kelt.Lehet az volt a baj hogy kétszeres mennyiséget csináltam?

    VálaszTörlés
  2. Lehet nem volt neki elég meleg. A dw liszt "kényesebb" mint a finomliszt. Én ilyenkor már hősugárzót bekapcsolom és jól bebugyolálom, hogy melege legyen :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Milyen édesítőt használsz hozza? Xilit? Olyan csodásan néz ki :-)

    VálaszTörlés
  4. ez süssinával készült (mesterséges) vagy dw negyed ugyan annyit szoktam, abból fele ennyi kell kb. ;) a xilitet is szeretem, abból ugyan annyit teszek a sütibe, mint a süssinából.

    VálaszTörlés
  5. Köszi:) Szerintem holnap kipróbálom, bár sikérem nincs itthon, de talán nem lesz baj, ha kihagyom :)

    VálaszTörlés