2014. február 16., vasárnap

TúróRudi csiga

 A nevét onnan kapta, hogy a tölteléknek pont olyan íze lett, mintha Túró Rudival töltöttem volna meg :) Nagyon finom!

Hozzávalók:

Tészta:
200g -50%-os diawell liszt vagy update liszt (Master mix és graham liszt fele-fele arányban keverve) (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
10g  sikér
15g Szerencsi zsírszegény natúr kakaópor
1db tojás
0,5dl meleg tej
1/2 friss élesztő
50g Pilos 0,1%os natúr joghurt
1 kávéskanál rum aroma (a joghurttal elkeverve adjuk a többi összetevőhöz)
Édesítő (5 e.k. a tésztába ha süssinát használunk, update Zerot, xilitet vagy eritritet, 3e.k. ha dw negyed ugyanannyit vagy update negyedkanál cukorhelyettesítőt)

Töltelék:
250g krémesebb zsírszegény túró (pl. Pilos tégelyes)
Édesítő ízlés szerint
vanília aroma

A túró hintéséhez 15g kakaópor és 1 e.k. édesítő

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, sikért, kakaóport, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a túróval, meghintjük kakaóporral és édesítővel, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.  Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből 16db csiga lett.

2 megjegyzés:

  1. Örülök,hogy rá találtam a receptjeidre! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is örülök és nagyon köszönöm :)

    VálaszTörlés