Hozzávalók:
Kb. 1kg zöldség kisebb darabokra vágva, vegyesen: karfiol, zeller, kelbimbó, sárgarépa
És mivel minden leves finomabb hússal de legalábbis csontot érdemes tenni bele, így én most egy jó nagy db lebőrözött pulykaszárnyat tettem bele, de lehet sima pulykacombcsont vagy karajcsont is, a lényeg, hogy ezektől sokkal finomabb lesz bármilyen zöldségleves is ;) Ha viszont mindenképp húsmentesen szeretnénk készíteni, akkor érdemes úgy kezdeni a levest, mint a pörköltet: a hagymát felaprítjuk, pici kókuszolajon üvegesre pároljuk, lehúzzuk a tűzről és fűszerezzük: bors, ételízesítő, piros paprika, majd bele a zöldség és úgy öntjük fel vízzel.
Én most így készítettem: A szárnyat feltettem főni, majd mikor felforrt lehaboztam. Utána fűszereztem: szemes bors, egész kömény, ételízesítő és 1 órán át magában főztem. Utána ment bele a felaprított zöldség, majoranna, petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma és addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak.
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény
Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat itt tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...
-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók (4 adag): Alap tészta: 50g zsírtalanított kókuszliszt 3db tojás 1/4 cs. sütőpor Diawell 1:4 cukorhelyettesítő (stevia és er...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése