2014. augusztus 31., vasárnap

Alakbarát almás-túrós lepény

Hozzávalók:


200g reszelt alma
125g Pilos zsírszegény túró
2 e.k. DW negyed ugyan annyi édesítő 
100g dw -50%os liszt
1db tojás
1 t.k. sütőpor
1 kávéskanál vanília aroma
1 kávéskanál fahéj

A tojást az édesítővel és a sütőporral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az almát és robotgéppel összedolgozzuk. A túrót, vanília aromát és a fahéjat a piskótaszerű masszához öntjük és robotképpel alaposan összedolgozzuk. Végül szilikonos, kör alakú formába öntöttem.
Összesen 30percig sütöttem: 10 percig 170 fokon, 10 percig 180 fokon, végül 10 percig 200 fokon.

Kihűlés után 8 szeletre vágtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése