2014. augusztus 21., csütörtök

Hamis Dubarry csirkemell

Hozzávalók:

60dkg karfiol
50dkg vékony szeletekre vágott csirkemell
15dkg zsírszegény natúr joghurt (én Pilos 0,1%osat használok)
10dkg reszelt tolle light sajt

A karfiolt megpárolom. A hússzeleteket fűszerezem (Kotányi sült csirke fűszersó), majd pici olíva olajon megkapatom mind két oldalát, mivel vékony, így gyorsan átsül. A húst a tepsibe teszem, ráhalmozom a karfiolrózsákat, majd leöntöm a Natúr joghurtos-sajtos fűszeres (fokhagyma, piros paprika, pici bors, ételízesítő) szósszal. 200fokon addig sütöm, míg a sajtos massza szépen megpirul a tetején. 

Összesen az egész tepsi 1019,5 kalória, 177,2g fehérje, 37,2g ch és 17,25g zsír. 
Ha ezt is 5 felé osztom, akkor a nyers alapanyagok súlyát összeadva és elosztva egy adag kb. 27dkg (ez van akinek sok, van akinek kevés, de vmit be akartam határolni ;) szóval így:
EGY ADAGBAN: 204 kalória, 35,4g fehérje, 7,44g ch és 3,45g zsír van.

1 megjegyzés:

Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept

  Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...