2014. augusztus 28., csütörtök

Alakbarát Fűszeres bagett (szezámmaglisztes)

A recept ismerős lehet, a szezámmaglisztes túrós pogácsám alapja. Annyira finom és laktató volt, hogy most olaszos fűszerkeverékkel megbolondított bagett készült ebből a masszából. :)

Hozzávalók: (3db bagetthez)

50g zsírtalanított szezámmagliszt
50g -50% dw liszt
1db tojás
125g pilos zsírszegény túró
1 kiskanál só
1 kávéskanál útifűmaghéj
1 kávéskanál sütőpor
olaszos fűszerek: bazsalikom, oregánó ...stb. ízlés szerint.
szóráshoz: 1 teáskanál magkeverék ízlés szerint

A tojást a túróval, tojással, sütőporral és a fűszerekkel összekeverem. Hozzáadom a liszteket és az útifűmaghéjat. A masszát összedolgozzuk villával és vizes kézzel 3 egyenlő részre szedem és bagettet formázok belőlük.  Rászórjuk a magkeveréket és 25 percig 170 fokon sütjük, majd 200 fokon még addig, míg aranybarna nem lesz (kb. 5-10perc).


2 megjegyzés:

  1. Szia! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a lenmagliszt helyett lehetne csak DiaWellness -50% liszttel elkésziteni ezt a receptet? Illetve túró helyett tejföl esetleg? Köszi előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia. Próba, szerencse ;) nem tudom úgy az arányokat, még nem próbáltam úgy,de majd írd meg ;)

      Törlés