2014. augusztus 3., vasárnap

Hot-dog

Hozzávalók:

30dkg dw -50%os liszt
1 e.k. sikér
1,5dl meleg tej
2,5 dkg friss élesztő
0,5dl  kókuszolaj (vagy olíva olaj)
1 kiskanál só
1 kiskanál édesítő
1db tojás a tésztába

vaj a kenéshet
tojás a kenéshez

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd meleg helyen, jól betakarva 1-1,5 órán keresztül kelesztjük.



3 felé vesszük a megkelt tésztát. Mindegyik részt négyzet alakúra nyújtjuk és megkenjük vajjal. Beletesszük a virslit, feltekerjük, majd kettévágjuk. Így összesen a 3rész tésztából 6db hot-dog lesz.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, a papírt is megkenjük vajjal majd a tepsibe tesszük a kifliket, végül megkenjük tojással.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd levesszük 180 fokra és így sütjük 20 percig. Sütés közben még szépen kelnek. Nagyon finom és puha lett a tészta, csak ajánlani tudom!

Megjegyzés: Nem vagyok egy nagy virslirajongó, évente kb. egyszer fogyasztok 1-1 db-ot. De a Lidl-ben kapható Dulano márkájú virsli nagyon szuper, finom is, 90% a hústartalma (ellentétben a többi - húst alig tartalmazó - virslivel) és cukormentes. Természetesen a virsli helyettesíthető sonkával, sajttal is megtölthetjük a kifliket és határ a csillagos ég. Maga a kifli nagyon finom, mindenki ízlésére bízom, mivel tölti meg, hot-dog lesz-e belőle vagy épp pizzás, sonkás, sajtos, mexikói - vagy bármilyen más - kifli ;)






7 megjegyzés:

  1. szerinted,ha ezt enném naponta tízórira,az mennyire illeszthető bele a diétába?:)ha elősütök 6 db-ot ehető lesz még a hét vége felé?

    VálaszTörlés
  2. 2-3 napig még jó, de 6. nap szerintem már ne edd. azért arra figyelj diéta során, hogy a virsliben sok a kalória és a zsír, 1 db-ban is. így nem ajánlom minden napra. de ha csak simán kisütöd a kifliket, szendvicsnek, sok zöldséggel is tökéletes reggelire. sőt le is fagyaszthatod és amikor megkívánod előveszed, kiolvad, pár perc alatt sütőben vagy melegszendvics sütőben pirítasz rajta és olyan lesz, mintha friss lenne ;)

    VálaszTörlés
  3. akkor virsli nélkül,szendvicsnek tízóraira ok?:)
    a tésztát fagyasszam vagy a kész kiflit?

    VálaszTörlés
  4. a kész kifliket ;) tízóraira se minden nap, ha fogyni szeretnél. attól függ mi a reggeli és az ebéd ;) ha szendvics a reggeli, akkor a tízórai már más legyen. Fő a változatosság :D

    VálaszTörlés
  5. a reggeli mindig tej+müzli(Lidl-s):)csak a tízóraival és a vacsival vagyok mindig bajban..:)

    VálaszTörlés
  6. Azt szeretném kérdezni,hogy az élesztőt felfutattad a meleg tejben?

    Előre is köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem, mert az csak cukorral futna fel, de azt egyáltalán nem használok ;)

      Törlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...