2014. augusztus 21., csütörtök

Alakbarát almáspite kókuszlisztből

Hozzávalók:

50g -50%-os dw liszt
50g zsírtalanított kókuszliszt
1db tojás
250g Pilos zsírszegény túró
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál fahéj
dw 1:4 0 kalóriás természetes édesítő (ízlés szerint)
1 kupak vanília aroma
300g alma (megpucolva, feldarabolva/reszelve ennyi)

A liszteket összekevertem a sütőporral, fahéjjal, édesítővel. Hozzáadtam a tojás, vanília aromát és a túrót, majd összegyúrtam. A morzsás tésztát szilikon kör alakú formába lapítottam. Végül rápakoltam a fahéjjal, édesítővel megpárolt, kockára vágott almát. 180fokon 15 percig sütöttem, majd 200 fokon még 8-10percig.


Ez a tészta már biztos ismerős Nektek, hisz ez az alapja a körtés és szedres süteményemnek is. Azonban gyümölcstől függően mindig máshogy sikerül. Jelentem eddig most lett a legpuhább, legfinomabb, egyszerűen mennyei ez az alap, bármivel készítem mindig nagy sikert arat nálunk.

Ebből az adagból 8 szelet sütemény lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése