2014. szeptember 3., szerda

Lestyános-köményes mini buci

A recept a szezámmaglisztes bagettem alapja, most azonban más fűszerezéssel mini bucik születtek ebből a masszából. :) Ígérem lassan visszatér a kreativitásom és jövök majd új alkotásokkal is, de most nagyon rákaptunk erre az alapra. Bármi készült eddig belőle a isteni finom és laktató lett ;)

Hozzávalók: (6db mini bucihoz)

50g zsírtalanított szezámmagliszt
50g -50% dw liszt
1db tojás
125g pilos zsírszegény túró
1 kiskanál só
1 kávéskanál útifűmaghéj
1 kávéskanál sütőpor
friss vagy morzsolt lestyán
fűszerek ízlés szerint (majoranna, fokhagyma....stb.)
szóráshoz: köménymag

A tojást a túróval, tojással, sütőporral és a fűszerekkel összekeverem. Hozzáadom a liszteket és az útifűmaghéjat. A masszát összedolgozzuk villával és vizes kézzel 6 egyenlő részre szedem és bucikat formázok belőlük.  Rászórjuk a köménymagot és 25 percig 170 fokon sütjük, majd 200 fokon még addig, míg aranybarna nem lesz (kb. 5-10perc).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése