2015. augusztus 29., szombat

Sült cékla

Mennyei köret, mellyel szezonban nem tudok betelni :)

Hozzávalók:

Mérettől függően (és attól mennyi adagot szeretnénk készíteni :) 2-3 db friss cékla (nekem egy adag kb 200g)
Fűszerek ízlés szerint
1 kis fej hagyma

A céklát megpucolom, felkockázom és hagymával bélelt tepsibe teszem, fűszerezem. Öntök alá vizet és 200 fokon légkeveréses módban készre sütöm (kb. 30-40 perc, de figyelgetni kell, nehogy megégjen, vizet pótoljunk, ha szükséges)

Vagy ha hússal együtt sütöm:
A céklát megpucolom, felkockázom és hagymával bélelt tepsibe teszem, fűszerezem. Öntök alá vizet és 250 fokon letakarva 40 percig sütöm, utána fólia nélkül míg a hús meg nem pirul, végül a húst kiszedem és még a céklát légkeveréses módon 10 percig tovább sütöm, de már csak 200 fokon.
Én szoktam mellé tenni valamilyen húst és azzal együtt sütöm, mert az mindig jobb ízt ad a zöldségnek (cs.comb, csontos cs.mell, pulykaszárny vagy pulykamedál, kacsamell/comb...stb.) épp amit kívánok :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept

  Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...