2014. június 29., vasárnap

Óriás muffin virág (gesztenyés - meggyes)

Hozzávalók:

250g Maroni natúr vagy édesítőszeres gesztenyemassza
150g meggy
2 e.k. DW negyed ugyan annyi édesítő (ha natúr a gesztenyemassza akkor több is mehet)
100g dw -50%os liszt
3db tojás
1 t.k. sütőpor

Ebből a mennyiségből 6 nagy darab muffin lett.

A tojást az édesítővel és a sütőporral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és robotgéppel összedolgozzuk. A gesztenyemasszát a meggyel villával összekeverjük. Én a fagyasztóból vettem elő a meggyet, így elég levet engedett ahhoz, hogy más folyadék már nem kellett a sütihez, nagyon jó állaga lett. A meggyes gesztenyét a piskótaszerű masszához öntjük és robotképpel alaposan összedolgozzuk. Végül szilikonos, virág alakú formába kanalaztam.

Ez a forma sokkal nagyobb mint a hagyományos muffin forma, 1db kb. 2-3 db normál méretű muffinnak felel meg, így alakult, hogy a tőlem megszokott alacsony ch értékekkel szemben ez a sütemény magasabb szénhidrát tartalmú lett, melyet reggelire vagy tízóraira ajánlok leginkább ;)
A gesztenye miatt  is  magasabb lett a ch tartalma, de legközelebb túróval vagy más, fehérjedús összetevővel is elkészítem és majd hozom az eredményt.

1db így 169,5 kalória, 8,16g fehérje, 4,16g zsír és (!!!!) 23g ch. Tehát aki fogyózik annak tízóraira 1db ;) max. 2 de akkor figyeljen a napi kalória és ch keretére ;) ami kell hozzá még az az önkontroll, ugyanis brutálisan finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...