2014. június 15., vasárnap

Korhelyleves

Amilyen egyszerű, legalább annyira finom :)

Ez a leves tesóm kérésére készült, mégpedig pontosan úgy, ahogy párja Édesanyja is készíti.

Hozzávalók:
6 dl a házi savanyított káposzta levéből
2-2,5 liter víz
1 marék savanyított káposzta
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa (felkarikázva)
1 szál fehérrépa (felkarikázva)
bors
kömény
3 db babérlevél
kolbász (ízlés szerint)

Mindent egy lábasba teszünk és egyszerre feltesszük főni. Kb. 40-60perc alatt kész, nálam 40 perc után a répa még igényelt némi főzést.

Ha szükséges, akkor a főzés végén adhatunk hozzá sót, én nem tettem bele. Tálaláskor, aki szereti tejföllel meglocsolhatja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése