2014. május 18., vasárnap

Fehérje PIZZA

Nagyon sok helyen olvastam már a Túró alapú pizzáról, bevallom elég bizarrnak tartottam, nekem a pizza, az legyen pizza, -50%os ch csökkentett diawell lisztből tökéletes :) de Kedves Ismerőseim egyre többször készítették el ezt a finomságot, így meggyőztek. Már nem tudom kitől származik az ötlet, egy biztos, ilyen formában még sehol nem láttam elkészítve, így megosztom Veletek én is az újabb egészséges pizza receptjét!

Köszönöm Diána, Évának és Szafinak ezt a remek ötletet, megérte elkészíteni :) Ajánlom figyelmetekbe a 3 NŐ alkotásait is, szuper receptekkel rendelkeznek és mind egészséges, alakbarát, így bátran beilleszthető a diétázók életmódjába is!

Hozzávalók a tésztához:

30g zsírtalanított szezámmagliszt
20g zsírtalanított lenmagliszt
1 kiskanál sütőpor
250g Pilos zsírszegény túró
2db tojásfehérje
Oregánó
Bazsalikom
Majoránna
Fokhagymagranulátum
Kicsi só

A hozzávalókat összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe igazítjuk villa segítségével a masszát és 160 fokon légkeveréses üzemmódon 10 percig elősütjük.

Ezután bátran, ízlés és kívánság szerint megpakoljuk feltéttel és 200 fokon alul-felül sütési módban még 15percig sütjük.

Maga a tészta adatai (a kész pizza tápértéke a feltéttől függően változik)

Az egész tepsi (20x30cm-es tepsi) tészta tartalmaz: 418 kalória, 56g fehérje, 12g szénhidrát, 14g zsír. Azt hiszem az adatok alapján helytálló az általam adott név ;)



Nálam a feltét: 1 e.k. paradicsompüré (100%-os) fűszerezve (oregano, bazsalikom, majoranna, fokhagyma + kicsi víz), 6 szelet Dulano 97% hústartalmú pulykasonka, 4 szelet tolle light sajt. Így az egész tepsi pizza értéke feltéttel: 608 kalória, 84g fehérje, 18g szénhidrát, 20g zsír.

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! A tojásfehérjéket fel kell verni kicsit? Előre is nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...