2014. május 11., vasárnap

Alakbarát almás-fahéjas kalács

Hozzávalók

Tészta:

200g -50%-os diawell liszt  (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
10g  sikér (elhagyható, én szeretem, mert szebb lesz tőle a kelt tészta)

1db tojás
0,5dl meleg tej
1/2 friss élesztő
50g Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába ha süssinát használunk, xilitet vagy eritritet, 3e.k. ha dw negyed ugyanannyit)

Töltelék:
2 db alma --> apró, vékony darabokra vágva
fahéj
1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
DW Édesítő

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, addig dagasztjuk, míg szép hólyagos nem lesz a tészta (kb. 5-10perc) majd 1 órán át letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Miután megkelt téglalap alakúra kinyújtjuk, meghintjük fahéjjal, dw édesítővel, megtöltjük a fahéjas, mézeskalács fűszerkeverékkel szórt almával, feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 20perc alatt aranybarnára sütjük.

Összesen: 943 kalória, 69g fehérje, 96g szénhidrát, 19g zsír.

100g: 134,7 kalória, 9,85g fehérje, 13,7g szénhidrát, 2,7g zsír.

Én 15 szeletre vágtam, így 1 szelet:
62,86 kalória
4,6g fehérje
6,4g szénhidrát
1,26g zsír


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése