2013. július 23., kedd

Rakott karfiol

Hozzávalók:

1kg karfiol
0,5 kg darált pulykahús
1 e.k. oliva olaj
30g zabpehely
2 e.k. tejföl

A darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és lefedve 5percig pihentetjük, hogy a zabpehely megpuhuljon.
A karfiolt megpároljuk, majd jénai aljára tesszük a felét, rá a húst, végül a karfiol másik felével befedjük és tejföllel megkenjük. 200fokon előmelegített sütőben 25percig sütjük.

Az egész tál tápértéke a fent leírtak alapján:

1500 kalória
130,7g fehérje
67,5g szénhidrát
73,7g zsír


Rakott karfiol rizzsel:

1kg karfiol
0,5 kg darált pulykahús vagy sertéshús
1 e.k. oliva olaj
2-3 e.k. főtt rizs
2 e.k. tejföl

A darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a rizst és összekeverjük.
A karfiolt megpároljuk, majd jénai aljára tesszük a felét, rá a húst, végül a karfiol másik felével befedjük és tejföllel megkenjük. 200fokon előmelegített sütőben 25percig sütjük.

Az alábbi kép tesóm alkotásáról készült :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése