2013. október 20., vasárnap

Néhány információ

A receptjeimet ajánlom mindenkinek, aki tudatosan, egészségesen, értékes tápanyagokat felhasználva szeret kreatívkodni a konyhában. Az alapanyagok az életmódnak és ízlésnek megfelelően tetszés és ízlés szerint cserélhetőek :) (pl. update1, paleo, dia-wellness ... stb. egyéb szénhidrát csökkentett termékek.)

 A lisztek, amiket használok:

  • MM = update master mix, alacsony szénhidráttartalmú lisztkoncentrátum. Fele-fele arányban keverni kell finomliszttel vagy tk búzaliszttel.
  • tk liszt = teljes kiőrlésű búzaliszt
  • DW liszt = Diawellnes -50%-ban csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • DW Zero = alacsony szénhidráttartalmú lisztkoncentrátum. Fele-fele arányban keverni kell finomliszttel vagy tk búzaliszttel.
  • Lenmagliszt
  • Mandulaliszt

Tészták:
Csökkentett szénhidráttartalmú tészták.


Édesítés:
Süssina édesítőport vagy nyírfacukrot használok édesítéshez.



Fontos:
Aki nem szénhidrát-csökkentett lisztből készíti el a recepteket, hanem sima finomlisztből, figyelni kell a folyadék mennyiségére. Az általam felsorolt lisztek akár kétszer annyi folyadékot is felvehetnek magas rosttartalmuk miatt, mint a sima finomliszt, így ez utóbbihoz óvatosan adagoljuk a folyadékot.

22 megjegyzés:

  1. Kedves Réka!
    az alábbi lisztek hol beszerezhetők és mennyibe kerülnek,illetve az MM-el összevetve mi a különbség?

    DW liszt = Diawellnes -50%-ban csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
    DW Zero = alacsony szénhidráttartalmú lisztkoncentrátum.

    köszönöm Julietta

    VálaszTörlés
  2. A DW Zero ugyan az, mint az MM, keverni kell. A dw -50%ost már nem kell keverni, ugyan úgy, mint a bekevert u1 lisztet sem. :)

    A DW termékeket én az internetről rendeltem, de bio boltokban vagy Herbáriákban is árusítják. Pontos boltot sajnos nem tudok, ezért maradt a net :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Réka! Azt szeretném megkérdezni, hogy te sütöttél-e már csökkentett szénhidráttartalmú kenyeret vagy zsemlét? Ha igen, mik a tapasztalataid és tudsz-e receptet küldeni?
    Előre is köszönöm
    Kitti

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kitti! Kenyeret és zsömlét még nem sütöttem. Vagyis, de zsömlét igen, de az nem az én receptem. Sütőporos zsömle a neve, azt is -50%os dw liszttel és magvakkal csináltam. A hot-dog kiflim tésztája is nagyon jó, reggelire való kiflit is lehet belőle sütni ;)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Réka!
    Köszönet a sok receptér, és hálás vagyok a munkádért amit belefektetsz abba, hogy mi is élvezhessük ezeket a csodálatos finomságokat. Zsófi

    VálaszTörlés
  6. Kedves Réka!
    Kezdő Update-zős vagyok. Nagyon szuperek a receptek amiket itt közzé tettél.
    Örülök, hogy rátaláltam és hála a sok munkádért! Akkor ha jól értelmezem ezek a receptek megfelelnek az Update 1 életmódnak, azaz fogyni fogok tőle? Üdv: Ilona

    VálaszTörlés
  7. Igen :) alakbarát mind, persze estére inkább a főételek (főleg hús és zöldség) vagy levesek közül szemezgess, ha még a fogyás a cél ;)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Réka!
    Szuperek a receptek...csak úgy "falom" a sorokat. Alig várom, hogy megfőzhessem/megsüthessem a családomnak.
    Üdv.
    Kata

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm és örülök annak, hogy tetszenek :)

    VálaszTörlés
  10. mónika mészáros2014. január 17. 0:33

    Kedves Réka!! Csatlakozom az elöttem írókhoz, köszönöm szépen hogy létrehoztál egy ilyen oldalt, rengeteg segítséget adsz, a receptek, istenien finomak. A legszebb az egészben h a családom is az oldaladon keresi a recepteket, és valóságos veszekedés lesz a vége hogy melyiket készítsem el. :-) Köszönöm mégegyszer, további sok sikert kívánok, így ismeretlenül is. :-)

    VálaszTörlés
  11. Üdv. Könyved megjelenik majd?

    VálaszTörlés
  12. Nagyon köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :) öröm ilyeneket olvasni <3 Könyvem nem lesz :) de itt mindent megtaláltok majd továbbra is ;)

    VálaszTörlés
  13. szia Réka, a Diabestar liszteket ismered? Használod?
    Köszi a választ.
    Andi

    VálaszTörlés
  14. Kedves Andi! Hallottam már róluk de még nem próbáltam a liszteket. Tésztát már főztem apukámnak, neki ízlett. Én a diawell termékeket használom főleg és magliszteket. :)

    VálaszTörlés
  15. Kedves Réka! "Csak" KÖSZÖNETET szeretnék neked mondani a munkásságodért és a sok receptért amit megosztasz velünk! Köszönöm a sok ötletet és a sok finom receptet!!!
    Melitta

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm szépen és nagyon örülök ha tetszenek, ízlenek :)

    VálaszTörlés
  17. Szia Réka a diawell tészták és az update tészta kozott mi a kulombseg ?? koszonom :-)udv
    Paulina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a dw olcsóbb ellenben ch tartalma ugyan az, kalória meg tán alacsonyabb is ;) de update tésztát már nagyon rég vettem, így nem tudom, hogy változott-e. minden esetre nekem a dw finomabb ;)

      Törlés
  18. Kedves Réka! Szeretném megkérdezni, hogy az általad is használt Dia-Wellness tészták tápértéke kifőtt állapotban mennyi?
    Köszönöm a válaszod. Kovács Kriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, mindig szárazon, nyersen kell mérni. Kifőve a súlya több lesz, de a tápértéke ugyan annyi, hisz csak vizet vesz fel :)

      Törlés
  19. Szia Réka!
    Érdeklődnék, hogy hekket diétásan hogyan lehetne elkészíteni?
    Imádom a receptjeidet, remélem még rengeteg újdonság van a tarsolyodban. :)

    Válaszod előre is köszönöm!
    Üdv.
    Zsani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) nem vagyok egy nagy hal evő, de liszt, olaj cserével mindent meg lehet oldani ;) a kókuszszír nagyon jó és a dw vagy Szafi fitt lisztek az egészséges és diétás ételekhez ;)

      Törlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...