2013. október 13., vasárnap

Májgaluska leves

Hozzávalók:

1 kis fej karfiol
1 szál fehérrépa
3szál sárgarépa
20dkg zöldborsó
1fej hagyma (egészben tesszük a levesbe, a végén ki lehet dobni, aki szereti meg is eheti. A levesnek mindenképpen jó ízt ad ;))
bors
ételízesítő
piros paprika
majoránna

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a borsó kivételével feltesszük főni a fűszerekkel. 20perc múlva hozzáadjuk a borsót is és együtt főzzük. Míg a zöldségek főnek elkészítjük a galuskát:

Hozzávalók:
15dkg csirkemáj
10dkg dw -50%os liszt vagy update1 liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban) (esetleg más ch csökkentett liszt, gluténmentes liszt, magliszt, ízlés szerint, a lényeg, hogy egészséges legyen és házi májgaluska :))
1db tojás
kicsi bors
petrezselyemzöld

A májat késsel szétkapargatjuk, majd összedolgozzuk a tojással. Hozzáadunk 2 púpos e.k. lisztet, összedolgozzuk vele, majd én a robotgép késes aprítójával kb. 1 percig simára, teljesen egyneműre dolgoztam. Ezután hozzáadtam a maradék lisztet, a borsot és a petrezselymet.

Mikor a zöldség már majdnem kész beleszaggattam, ugyan úgy, mint amikor nokedlit szaggatok. Kb. még 5-7 percig főztem, végül meghintettem petrezselyemzölddel.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése