2013. október 3., csütörtök

Túrós csiga

Hozzávalók: 

Tészta:

Töltelék:

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.  Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből 16db kisebb csiga lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept

  Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...