2013. október 3., csütörtök

Túrós csiga

Hozzávalók:

Tészta:
25dkg -50%-os diawell liszt vagy update liszt (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
1 csapott e.k. sikér
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába)

Töltelék:
250g krémesebb zsírszegény túró (pl. Pilos tégelyes)
Édesítő ízlés szerint
vanília aroma

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.  Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből 16db kisebb csiga lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése