Hozzávalók:
25dkg túró
10dkg dw -50% liszt vagy u1 liszt
25dkg lenmagliszt
10 dkg light növényi zsiradék (Tesco light vagy Lidl-s light például)
1dl tej
2 kis kanál só
1 kiskanál sütőpor
10dkg reszelt füstölt sajt
2 e.k. magkeverék (lenmag, napraforgó, szezámmag....stb)
magkeverék a szóráshoz
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Most használtam életemben először lenmaglisztet, elég furcsa állagú tésztát kaptam belőle, féltem, hogy a kukában fogja végezni... nyújtani nem is nagyon tudtam, így inkább csak szétlapogattam a sütőpapíron (ezen nem ragadt le, míg a nyújtódeszkán igen). Felvagdostam, tepsibe tettem, majd 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom lett!
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept
Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...

-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók: A tészta hasonló, mint a Pizza 1. vagy 2. receptemnél, ez is egyszerű és nagyon finom :) Most azonban paradicsom hiányában jo...
Rékám, az u1 liszt helyett mit tudok belerakni? Sajnos most nincs itthon. Dw 50%-os keverék esetleg működhet szerinted a lenmagliszttel? Van még tk.búzalisztem is és kókuszlisztem. Bár az nem hiszem, hogy passzol ízben ehhez a recepthez. Köszönöm előre is:-)
VálaszTörlésSzia. a dw -50%-os liszt tökéletes, az eddigi legjobb liszt amit találtam és mindenhez működik is :D
VálaszTörlésKöszönöm szépen a gyors választ ;-) holnap megyünk kirándulni és arra szeretném elkészíteni egy kis rágcsának :-)
VálaszTörlésSzia Rékám, hát így sikerült, köszönöm a receptet, fincsi lett. Nekem egy picit a külső réteg ropogós lett, bár lehet, hogy a sütési idő miatt volt, mert a második adagomat kevesebb ideig sütöttem és az sokkal puhább volt már :)
VálaszTörléshttp://1drv.ms/1exxHkE
Szerinted a puhaságán és a lazaságán lehet egy kis búzasikérrel segíteni? Vagy több folyadék kell hozzá esetleg? Vagy ezzel ne foglalkozzam? :)
én teljesen ropogósra sütöttem, hogy ropi hatása legyen :D nekem puhán nem ízlett a lenmagliszt, csak hidegen, ropogósan :D
VálaszTörlés