2013. március 18., hétfő

Diós tekercs

Hozzávalók:

25dkg diawell -50%os liszt vagy update liszt
6 e.k. süssina édesítőpor
1 csapott e.k. sikér
1 tojás sárgája
1dl meleg tej
2,5dkg élesztő
6dkg olvasztott teavaj
csipet só

Kenéshez vaj, tojásfehérje
Töltelék: 4marék dió ledarálva, cukormentes lekvár, xilit

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd meleg helyen 1-1,5 órán keresztül pihentetjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük vajjal, majd a cukormentes baracklekvárral. Megszórjuk dióval, xilittel. Feltekerjük és felvagdossuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tekercseket tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése