2013. március 4., hétfő

Kakaós csiga és kakaós kifli

Hozzávalók:

(Ebből az adagból 8 mini kakaós csiga és 8db mini kakaós kifli lett)

25dkg diawell -50%os liszt vagy update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
1 csapott e.k. sikér
3dkg élesztő
0,8dl meleg tej
1 e.k. tejföl
1db tojás
5dkg olvasztott vaj
csipet só
6 e.k. süssina édesítőpor

Töltelék:
kakaópor
édesítő
 vagy update1 instant kakaópor

Vaj a tészta megkenéséhez

A tejet megmelegítjük majd belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet a sikérrel, édesítővel csipet sóval összekeverjük majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az 1db tojást, az 1 e.k. tejfölt és az élesztős tejet. Összedolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen 1-1,5 órán keresztül pihentetjük a tésztát. Én takaróval is betakartam, jó melegen volt, duplájára kelt a megadott idő alatt.

Kettévettem a tésztát, az egyik felét téglalap alakúra nyújtottam, ebből lettek a csigák. A másik felét kör alakúra és cikkekre vágtam, ezek lettek a kis kiflik. Megkentem a tésztát olvasztott vajjal és megszórtam kakaóval. majd feltekertem. Miután megvoltak a csigák és kiflik formázva sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és a maradék olvasztott vajjal lekentem. 180 fokon 20 percig így sütöttem, majd kivettem és update vaníliás xilites tejjet kanalaztam mindegyik sütire, majd visszatettem 200 fokon még 5 percre a sütőbe.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése