2013. március 4., hétfő

Csőben sült zöldségek kacsasülttel

Csőben sült zöldségek

Hozzávalók:
500g zöldség tetszés szerint, nálam most: brokkoli, karfiol, sárgarépa és zöldborsó volt

bors
Fűszerek ízlés szerint
1 kiskanál szerecsendió
Fokhagyma granulátum
1/2 doboz linessa vagy light sajtkrém
10 dkg reszelt light sajt
200 g natúr joghurt vagy kefir

A zöldségeket megpároljuk, majd hőálló edénybe tesszük. Fűszerezzük.

A hagyományos Besamel mártás helyett: A joghurtot és  a fél doboz light sajtkrémet összekeverjük (még akár 1 tojást is elkeverhetünk benne). Borsozzuk, meghintjük szerecsen dióval és fokhagyma granulátummal. A masszát a zöldségekre öntjük. Ráreszeljük a sajtot és 200 fokon 25 percig sütjük.

De készítettem már  besamellel is: 5dkg kókuszzsírt vagy teavajat felolvasztunk  és 1 e.k. -50%-os dw lisztet lisztet simára keverünk benne, felöntjük 1,5 dl tejjel, majd beletesszük a fél doboz light sajtkrémet. Borsozzuk, meghintjük szerecsen dióval és fokhagyma granulátummal.

Kacsasült:
A kacsát fűszerezem: natúr fűszerkeverék (Herbáriában veszem), fokhagyma és bors. Sütőzacskóban sütöm 200 fokon 70 percig, majd szétvágom a sütőzacskót és még 20 percig pirítom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése