2013. február 22., péntek

Palacsintatésztában sült karfiol

Hozzávalók:

1 fej karfiol rózsáira bontva
2db tojás
3 e.k. -50%-os dw liszt vagy update liszt (esetleg más ch csökkentett lisztkeverék)
1dl tej
1 e.k. szezámmag
Ételízesítő

Sütéshez: kókuszzsír/kókuszolaj

A karfiolt megpárolom. Míg készül, addig a tojást a tejjel simára keverem, majd hozzáadom a lisztet és a szezámmagot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Én menet közben hígítottam 1-1 e.k. tejjel a masszát, mert folyamatosan sűrűsödött be, gondolom a Master Mix magas rost tartalma miatt. Beleforgatom a karfiolokat a masszába, majd aranybarnára sütöm.

Megjegyzés: a massza mennyisége a karfiol nagyságától függ, ez elég kicsi fej karfiol volt, épp, hogy elég lett ez a massza, így előfordulhat, hogy több massza kell majd, ebben az esetben a tojásokhoz több tejet és 1-2 e.k.-lal több lisztet kell adni.


3 megjegyzés:

  1. Szia Réka,

    mennyi kókuszzsírban sütötted?

    Üdv: Illés Orsi

    VálaszTörlés
  2. Úgy csináltam, hogy félig ellepje a karfiolt, aztán forgattam. Annyira nem sokban, mert kicsi karfiolok voltak ;)

    VálaszTörlés
  3. köszi a választ :-)

    VálaszTörlés