2013. február 7., csütörtök

Kakaós csiga



Hozzávalók: (12db)

25 dkg dw -50%-os liszt vagy update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
5dkg olvasztott vaj
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő (2,5dkg)
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 5 e.k. update Zero

+ 1db tojás a kenéshez
+ kicsi olvasztott vaj a tészta megkenéséhez

Az élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, megkenjük olvasztott vajjal majd megszórjuk édesítővel vagy xilittel kevert kakaóporral. Feltekerjük. Kb. 2 cm-esekre bevagdossuk, majd mindegyik csiga alját aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a kakaó. Megkenjük a csigákat tojással.

Előmelegített sütőben 190 fokon 20percig sütjük.

A forró csigákat tejjel meglocsoljuk/megkenjük, hogy puha legyen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése