2015. október 10., szombat

Fokhagymás kelbimbóleves pulykaszárnnyal gazdagítva

Hozzávalók:

450g kelbimbó
200g sárgarépa
200g zeller
50g fehérrépa
1 csokor petrezselyem
5-6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 db pulykaszárny (a bőrét éles késsel leszedtem)
Fűszerek: só, bors, kurkuma, piros paprika, szemes bors, köménymag, reform ételízesítő (ízfokozó és cukormentes)

A pulykaszárnyat felteszem főni, ha felforrt lehabozom (nem sok habja lesz, az íze kedvéért teszek mindig csontos húst a zöldséglevesekbe is :) Majd fűszerezem és kb 40 percig magában főzöm. Addig a zöldségeket megtisztítom és feldarabolom. Miután hozzáadom a húshoz lassú tűzön addig főzöm, míg a zöldségek is puhára főnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése