2016. augusztus 25., csütörtök

Paradicsomos csirkemellel töltött batyu

Hozzávalók (4 db-hoz)

Batyu:
-ismerős lehet :) ugyan az a tészta, mint az "Alakbarát kifli" tésztája :)

50g Szafi fitt nyújtható lisztkeverék (sós)
30g Szafi fitt ch csökkentő liszt
20g Szafi fitt szezámmagliszt
1db tojás
100g főzőtök (aprítőgépben pürésítve)
100g víz
pici só
sütőpor
fűszerek ízlés szerint (nálam kapor, só, fokhagyma)

Töltelék:
200g darált csirkemell
1/2 fej hagyma
2 db paradicsom
fűszerek ízlés szerint

A fűszerezett csirkemellet a felaprított paradicsommal hagymán megpirítjuk.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, először külön a folyékony és külön a száraz hozzávalókat, majd összegyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. 4 felé vágjuk és megtöltjük a paradicsomos csirkemellel. Batyukat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, EzCoat olaj spray-vel fújjuk  és 200 fokon 30 percig sütjük.

1db batyu: 155 kalória, 19g fehérje, 10g ch és 4g zsír 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése