28 éves koromig nem szerettem a tökfőzeléket és a kaprot sem. Aztán ez utóbbit véletlenül beleejtettem a zöldbabfőzelékbe, és rájöttem, hogy azzal az is finomabb :) Most közel 29 évesen 1 hétig kapros tökfőzeléket kívántam, nem tudtam mire vélni, végül muszáj voltam elkészíteni és bizony, beleszerettem, mennyei lett :) Roppant egyszerűen készítettem, és ezentúl biztos, hogy gyakrabban kerül majd az asztalra ;)
Hozzávalók:
1kg gyalult tök (Lidl, kaporral, fagyasztott)
viz
150g Pilos 1,4%-os joghurt
A tököt megfőztem fűszerekkel (ételízesítő, kapor, pici bors). Mikor langyosra hűlt kicsi pirospaprikát kevertem a natúr joghurtba és a tökhöz adtam. Kész is :)
Pulykafasírttal tálaltam.
Fasírt: 500g darát pulykacomb, 1 db tojás, fűszerek (fokhagyma, piros paprika, bors, majoranna). Összedolgoztam a húst, tojást, fűszereket és szilikonos őzgerinc formában letakarva 200 fokon 30percig , majd fólia nélkül még 20 percig sütöttem.
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept
Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...

-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók: A tészta hasonló, mint a Pizza 1. vagy 2. receptemnél, ez is egyszerű és nagyon finom :) Most azonban paradicsom hiányában jo...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése