2013. január 3., csütörtök

Update Csokitorta



Hozzávalók:

Tészta:
10 e.k. u1 liszt
4 e.k. kakaópor
10 e.k. por édesítő
10 dkg vaj
4 dl tej
1 cs. sütőpor
4 db tojás

A hozzávalókat összedolgozzuk és a masszából 3 lapot sütünk. 180 fokon 10-15 perc alatt megsülnek a vékony lapok.

Töltelék:
5 dkg vaj
10 dkg cukormentes csokoládé
1-2 e.k. update mogyorókrém

A vajon felolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük a mogyorókrémet. Ezzel megkenjük az első lapot és meggyet teszünk a csoki töltelékre, mehet rá a 2. lap, azt is megkenjük, teszünk rá meggyet, majd végül jöhet a 3. lap is.

Bevonathoz:
200 g vaj
1 e.k. kakaópor
édesítő
rum aroma
1 e.k. update mogyorókrém

A vajat az édesítővel habosra keverem, majd beledolgozom a kakaóport és a langyos mogyorókrémet. Ezzel vonom be a tortát.







3 megjegyzés:

  1. Milyen liszttel lehet helyettesiteni?

    VálaszTörlés
  2. Diawell -50%-os lisztet használok már mindenhez, bátran kijelenthetem, hogy minden receptemben a régen használt u1 liszt simán helyettesíthető a dw liszttel ;) a maglisztek, amiket használok természetesen máshogy működnek. De sokan szeretik még a szénhidrát csökkentett lisztek közül a dw lisztek mellett a Diabestar vagy Szoó Judit termékeit, illetve a zabpehelyliszt is jó ;)

    VálaszTörlés
  3. A tészta hozzávalóinál nekem túl sok lett a folyadék. Szinte tej nélkül is összeállt a tésztám. A krém lehetett volna több. A végeredmény nem lett rossz.

    VálaszTörlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...