2013. január 9., szerda

Karamellás krémes



Hozzávalók:

Tészta:
6 e.k. dw -50%-os liszt liszt
2 e.k. Szerencsi zsírszegény natúr kakaópor
6 e.k. édesítőpor (ha valaki édesebben szereti mehet bele több is) vagy 3 e.k. Dw 1:4 természetes édesítő (stevia+eritrit)
2db tojás
5dkg teavaj vagy kókuszzsír (esetleg light növényi zsiradék pl. Linco - Lidl)
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 190 fokon 20 percig sütjük. Érdemes tűpróbát csinálni.

Krém:
2 cs. Dr.Oetker karamellás pudingpor (cukormentes)
5dl tej
5 e.k. édesítő

Sűrű pudingot főzünk, úgy a jó, ha mire kihűl kemény lesz.

200 ml cukormentes habtejszínt 1 e.k. édesítővel kemény habbá verünk, majd robotgéppel a kemény pudingba dolgozzuk, addig, míg szép selymes krémet nem kapunk. Ezzel megkenjük a kihűlt tésztánkat.

Díszítés:
4kocka cukormentes csokoládé reszelve.




2 megjegyzés:

  1. Szia Réka!Milyen cukormentes habtejszínt szoktál venni? Hol lehet kapni? És cukormentes Dr. Oetker pudingot? Köszi Kitti

    VálaszTörlés
  2. A Lidl milbona vagy a milli kék, hulala kék habtejszín cukormentes. A főzős pudingporok meg 99%-ban azok ;) kivéve az étcsokis Dr.Oetker.

    VálaszTörlés