2016. május 16., hétfő

Meggyes túrópiskóta

Hozzávalók:



Túrópiskóta alaprecept:

180g Meggle light túró
2 e.k. DW negyed ugyan annyi édesítő 
100g dw -50%os liszt
3db tojás
1 t.k. sütőpor
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál vanília aroma
1 kávéskanál fahéj

 A tojást az édesítővel és a sütőporral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és robotgéppel összedolgozzuk. A túrót, citromlevet, vanília aromát és a fahéjat a piskótaszerű masszához öntjük és robotképpel alaposan összedolgozzuk. Végül szilikonos, kör alakú pite formába kanalaztam a tésztát.
Összesen 30percig sütöttem: 10 percig 170 fokon, 10 percig 180 fokon, végül 10 percig 200 fokon.

Összesen (8szelet): 680 kalória, 65g fehérje, 42g szénhidrát és 22g zsír.
Egy szelet: 85 kalória, 8,125g fehérje, 5,25g szénhidrát és 2,75g zsír.


+ 100g meggy, de ha igényeljük többet is tehetünk bele :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése