2014. november 9., vasárnap

Kráter szelet



Tészta:
25dkg dw liszt
10 e.k. édesítő (nyilván függ attól milyen, pl.a süssina jobban édesít de az mesterséges, az eritrit kevésbé édesít, több kell belőle, a xilit pl. ugyan olyan arányban használható mint a sima kristálycukor).
5db tojás
1/2 cs. sütőpor
3 e.k. zsírszegény, natúr kakaópor
1dl oliva olaj/kókuszolaj
1dl zsírszegény tej

Puding
8dl tej
2cs. pudingpor (1 cs. vanília és 1 cs. puncs)
6 e.k. édesítő

Tetejére
1 nagy doboz 10 vagy 12%os tejföl
édesítő

A tojások sárgáját az édesítővel, olajjal és a tejjel felverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporos, kakaós lisztet. Végül a tojások fehérjét kemény habbá verve óvatosan a masszához forgatjuk.

A pudingokat 4-4 dl tejben 3-3 e.k. édesítővel megfőzzük, kihűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a hideg pudingot meleg vízbe mártott kanállal beleszaggatjuk. 165 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 40perc) A sütés vége előtt az édesítős tejföllel megkenjük a sütit és még 5-10percig sütjük.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése